Ze zijn er (alweer) klaar mee.

De oprichters van de facebook pagina We zijn er klaar mee zij er nu weer eens helemaal klaar mee. Waarmee vraagt u? Nou met gas. Aardgas om wel te zijn. Specifiek met het feit dat nieuwe woningen geen gasaansluiting meer hoeven te hebben.

Per 1 Januari van dit jaar is er een regeling ingegaan dat woningen niet meer verplicht met een gasaansluiting moeten worden opgeleverd. En daar zijn de oprichters van We zijn er klaar mee het helemaal niet mee eens want zo wordt de mensen de keuze tussen koken op gas dan wel elektriciteit ontnomen.

Dat fossiele brandstoffen langzaam aan schaars gaan worden en dat de winning van aardgas de nodige problemen op begint te leveren zoals bijvoorbeeld aardbevingen in Groningen boeit de mensen achter We zijn er klaar mee niet. Sterker nog ze vragen zich af of de recente aardbeving van 3.4 op de schaal van Richter wel echt was. Want het is natuurlijk wel verdacht dat 8 dagen na het ingaan van zo’n regeling half Groningen op zijn grondvesten staat te schudden.

Nee hoor. De overheid en ruim duizend melders van schade na de aardbeving van 8 januari hebben gewoon alles uit de duim gezogen. Volgens de mensen achter We zijn er klaar mee wordt de massa, u en ik dus,  middels een event/gebeurtenis, in dit geval een aardbeving, voorbereid op de nieuwe wet. Het probleem is alleen dat deze wet al eind 2016 is aangekondigd. Een aardbeving op 8 januari 2017 zou dus handiger zijn geweet. Maar dat zal wel een foutje  in den Haag zijn geweest.

Dit alles wordt uiteraard gedaan om de energie prijzen kunstmatig op te kunnen drijven en slimme meters te promoten volgens de mensen achter We zijn er klaar mee. Hoe de slimme meters in dit verhaal passen is me niet geheel duidelijk maar dat zullen de mensen achter We zijn er klaar mee me wel uit kunnen leggen.

Uiteraard heeft den Haag dit soort complot theorieën helemaal niet nodig om ons uit te knijpen. Dat doen ze ook wel zonder een aardbeving in scene te zetten.

Ik hoop dat de mensen achter We zijn er klaar mee er nu dan ook een keer klaar mee zijn en zich op nuttigere dingen gaan richten. De belachelijke belasting op bolletjes wol of zo. Als de zielige oma’s die zich scheel betalen om een truitje voor hun kleinkind te kunnen breien.