Is that what God does? He helps?

Mensen die mij kennen weten dat ik een verstokte atheïst ben. Ik heb niets met het christendom met zijn kerk, de islam met zijn moskee en wat voor gebedshuizen en geloven er nog meer zijn. Al lang was ik op zoek naar een korte bondige verklaring waarom.

 

In de televisie serie Mr. Robot houd de hoofdpersonage, de schizofrene drugsverslaafde meester hacker Elliot Alderson , briljant vertolkt door Remi Malek, een betoog die in iets meer als 3 minuten duidelijker verteld hoe ik tegenover de verschillenden geloofsstromingen sta dan dat ik ooit zou kunnen vertellen.

Mocht u het betoog niet kunnen volgen wegens gebrek aan kennis van de Engelse taal dan vindt u onder de video een vertaling van het hele betoog.

Is dat wat God doet? Hij helpt?

Vertel me, waarom heeft God mijn onschuldige vriend niet geholpen die zonder reden stierf terwijl de schuldige vrijuit ging?

Oke. prima. Vergeet het eenmalige. Hoe zit het met de talloze oorlogen die uit zijn naam zijn gevoerd?

Oke. Prima. Laten we de willekeurige, zinloze moordpartijen voor nu even aan de kant zetten. Wat dacht je van de racistische, seksistische, fobische soep waar we allemaal in verdrinken? Vanwege HEM!  En ik praat niet alleen over Jezus. Ik heb het over alle georganiseerde religie.

Exclusieve groepen gemaakt om controle uit te oefenen. Dealers die de mensen vast houden met de drug genaamd hoop. Zijn volgelingen, niets dan verslaafden, die willen dat hun high van onzin, hun dopamine van onwetendheid blijft.

Verslaafden! Bang om de waarheid te geloven. Dat er geen bestemming is. Er is geen kracht. Dat alle religies alleen uitzaaiende hersenspinsels zijn, bedoeld om ons te verdelen, en het daarmee gemakkelijker maakt om ons te controleren door de charlatans die ons willen leiden.

Alles wat we voor hen zijn zijn betalende fanboys van hun slecht geschreven sci-fi franchise. Als ik niet naar mijn denkbeeldige vriend luister, waarom zou ik dan naar die jouwe moeten luisteren?

Mensen denken dat hun aanbidding een sleutel tot geluk is. Dat is gewoon hoe hij jou bezit. Zelfs ik ben niet gek genoeg om die vervorming van de werkelijkheid te geloven. Dus fuck God. Hij is niet goed genoeg als zondebok voor mij.

Alstjeblieft, vertel me dat ik dat niet hardop heb gezegd…. Shit, dus wel