If you can’t stand the heat…

Stay away from the potheads. Of iets van die strekking. wijkagent Doofus aka wijkagent Alex Braakenburg uit Harderwijk plaatste vrijdag een post op Facebook waarin hij vertelde dat hij vijf wietplanten had verwijderd vanaf een balkon. De negatieve reacties waren niet van de lucht.

 

Wijkagent Braakenburg voelde zich daarna genoodzaakt om zondag een nogal onbenullige post te plaatsen waarin hij zich probeerde te verdedigen maar maakte daarbij de stupide fout om te dreigen dat collega’s van het Openbaar Ministerie meelazen en “Voor je het weet word je als verdachte aangemerkt van een strafbare uiting“. Ook deze post werd gevolgd door een massa negatieve reacties en de mensen waren niet bepaald onder de indruk van het, volgens mij nogal loze, dreigement.

En toen werd het de arme wijkagent te veel en verwijderde hij zijn facebook account. Iets wat wel aangeeft wat voor ruggengraat wijkagent Braakenburg heeft. Wel stoer op facebook brallen over hoe hij 5 wietplanten heeft vernietigd maar als de burger daarop tegengas geeft snel in zijn schulp kruipen. Slapjes en niet wat ik zie in een agent die de wet handhaaft en het gezag op straat moet zijn. Nee, huilend in een hoekje gaan zitten, waarschijnlijk onder de vleugel van de collega’s van het openbaar ministerie,

Laat ik heel duidelijk zijn. Ik vindt wijkagent Alex Braakenburg een domme snotneus die nog maar eens goed over zijn beroepskeuze moet nadenken en die even zijn five minutes of fame wilde hebben met de ruiming van welgeteld vijf wietplanten. En gezien de hoeveelheid mensen die reageerden ben ik niet de enige. Ik kan dus wel begrip opbrengen voor sommige reacties die mischien ietwat over de grens waren. Waar ik me echter niet in kan vinden zijn mensen die het nodig vinden om de meest banale dreigementen op Alex Braakenburg af te vuren. Iedereen met een greintje hersenen laat dat achterwege.

Maar dan nog wijkagent Alex Braakenburg, sta achter je daden en je woorden en kruip niet in je hol als je de nodige tegenwind krijgt. Als je daar niet tegen kunt dan ben je dat “glow in the dark” pakkie niet waard.