Halloween is evil.

Die Satan toch, hij is me er ook eentje. Satan en ik kunnen goed met elkaar overweg hoor, twee handen op een buik, twee appeltjes in een pot. Gezellige pokeravondjes na 12 uur s’nachts op het plaatselijke kerkhof samen met de geest van Jack the Ripper en Dzjengis Khan onder het genot van een verfrissend glaasje bloed(wijn). En ideeën dat er dan op de grafsteen komen.

Zo had Satan jaren geleden het idee om makkelijk aan kinderzieltjes te komen. Waarom, opperde hij, verzinnen we geen feest waarin zaken zoals geesten, spoken, heksen en uiteraard ikzelf prominent op de voorgrond treden. Van duivels en heksen en geesten gewoon een huishoud item maken. En die buurman van boven (god red.) gewoon in het vergeethoekje wordt gedrukt. Die krijgt al genoeg reclame met al die huis aan huis visites van de Jehova’s getuigen. Oh joy, de zieltjes zullen binnen stromen kirde die grote rooie knakker.

Zo gezegd en zo gedaan. En na veel ideeën over en weer te hebben gegooid werd het concept Halloween bedacht. Heksen, geesten, duivels en pompoenen. Die pompoenen waren trouwens een idee van Dzjengis Khan, vraag ons niet waarom, wij vonden het ook vreemd maar goed, we wilden Dzjengis ook niet in de kou laten staan.

Jaren lang werkte het plan om met Halloween kinderzieltjes tot in het diepst te corrumperen. God verdween uit beeld en Satan sprokkelde links en rechts zieltjes alsof het een lieve lust was. Het plan werd uiteraard nog versterkt door de hulp van de Harry Potter films waardoor Satan iedere zondag nacht, volgende op de 31e oktober stralend als een engeltje (Hmmm) verscheen aan de pokertafel.

Maar ons plan is doorzien, we zijn betrapt, het einde is in zicht. Geen eindeloze stroom van kinderzieltjes meer. Want dankzij de eeuwige oplettendheid van de goede krachten is het plot achter Halloween ontrafeld. De goede krachten zegt u? Ja, de goede krachten. Gepersonifieerd in Ben Besuijen die door middel van een petitie een totaalverbod eist op alle Halloween festiviteiten die zullen worden gehouden in Zoetermeer.

Ben Besuijen heeft ons plan doorzien: “Op vrijdag 26 oktober 2018 wordt Halloween uitgebreid in het Stadshart van Zoetermeer gevierd. Dit feest promoot zich als een angstaanjagend bloederig feest. Ik zet mijn vraagtekens waarom een vredige stad als Zoetermeer de ruimte geeft voor het verheerlijken van dood en verderf.” zo oreert hij in zijn petitie.

We zijn betrapt, ontdekt en ontmaskerd. Satan ligt momenteel op de bank bij Sigmund Freud, Jack the Ripper is uit frustratie zijn antieke messen collectie voor de 30e keer aan het slijpen en waar  Dzjengis Khan weten we niet. Vermoeden is dat hij alsnog een poging gaat ondernemen om de steppen van Mongolië te terroriseren. En ik? Ik schrijf nu maar stukjes op een blog.

Dankzij Ben Besuijen zal Halloween nooit meer zijn wat het is geweest. Het was een mooie tijd. Toch maar eens kijken wat we van kerst kunnen maken…..