Foto’s maken? Klappen kun je krijgen.

Bij het vertrek van Ruben uit het ziekenhuis in Tripoli richting het vliegveld dacht de Libische fotografe Mabruka Mansur nog snel even een paar leuke kiekjes te kunnen schieten, doet het toch altijd goed in het lokale sufferdje zal ze gedacht hebben.

Waar mevrouw niet op had gerekend was het kordate optreden van een paar artsen die iets meer op hadden met de belangen van Ruben dan met een lastige persmuskiet en mepten haar zonder pardon tegen de grond met als resultaat een gebroken pols en een schouder uit de kom.

Uiteraard heeft de werkgever van persmuskiet  Mansur, het mediabedrijf van Seif al-Islam, zoonlief van de Libische leider Kaddafi, meteen hulie huilie lopen doen bij de artsen van het El Khadra- ziekenhuis, die de fotograaf tegen de grond mepten. Aanval op de persvrijheid of iets in die trend.  (kennen ze dat dan in die bananenrepubliek?)

Wat mij betreft, hulde aan deze doortastende artsen die het belang van hun patiënt boven dat van een irritante persmuskiet stelden, give those guy’s a cigar. Maar dan wel een echte uit Havana.

Ik ken nog wel een Telegraf journaliste die van de week ook zo’n lesje had kunnen gebruiken, maar ja meppen door de telefoon gaat helaas zo moeilijk dus laten we dat maar achterwege.

En nu weer een lekkere kop shut the fuck up!