Faith in humanity… destroyed.

Donateurs hebben in totaal al ruim 700 miljoen euro geschonken om de Notre-Dame weer op te knappen. 700 miljoen? voor een kerk?


Het is toch in en in triest dat in deze tijd waarin wereldwijd honderdduizenden mensen geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd hebben, dood gaan aan honger, de meest simpel te genezen ziektes en een gebrek aan schoon water er wel geld is voor een fucking kerk. 
Maar hulpverlenende organisaties moeten bijna op hun blote knietjes overal moeten smeken voor een paar schamele rotcenten.

Mensen stonden te janken bij de brandende Notre-Dame terwijl een paar duizend kilometer verderop kinderen dood gaan aan aids omdat de Rooms-Katholieke broodheren in Vaticaanstad het gebruik van condooms verbieden, hoe kansloos ben je dan. Laat ze die uit de kluiten gewassen kerk maar tot de grond toe afbreken, er een leuk parkje van maken en met die 700 miljoen euro eens wat nuttigs doen, het redden van leven comes to mind.

Maar goed, de Notre-Dame wordt weer hersteld, mensen blijven dood gaan met dank aan Popie Jopie in Vaticaanstad en over een jaar zijn we alles weer vergeten en leiden we onze leventjes alsof er niets is gebeurd.

Faith in humanity destroyed……..