De Iphone zuigt, maar wacht….

En toen was er de Iphone, overhyped, overpriced en overrated. Een “magisch” stuk hardware volgens¬† Steve “Turtlenek” Jobs. En natuurlijk volgden de Apple fanboys hun meester uit Cupertino. Het ging zelfs zo ver dat ik er zelf een kocht. De grootste miskoop op telecom gebied die ik ooit heb gedaan. Met een accuduur die korter is als mijn geduld, geen multitasking en het software beleid van Apple waar de stasi trots op zou zijn had ik tot voor kort spijt als haren op mijn hoofd van de aankoop. Mijn fout.

Tot voor kort was m’n Iphone een zielig hoopje electronica, altijd weggestopt in mijn diepe binnenzak terwijl mijn zakelijke Blackberry Bold al het werk op zich nam, Blackberry rules!

Maar nu gloort er toch hoop aan de horizon voor mijn Iphone.

Dat de Iphone kan worden gejailbreaked weet iedereen al lang, een populaire methode om de accuduur nog verder in te korten, maar in ieder geval wel de software te draaien de je zelf wilt, een dikke vinger naar Apple dus. Nu is een van de mensen achter de jailbreaks nog een stapje verder gegaan en heeft het mogelijk gemaakt om Android op de Iphone te installeren.

Meer informatie vindt je op het linuxoniphone blog en een filmpje vindt je hier.

Laat maar komen, hoe eerder ik van dat Iphone OS verlost ben hoe beter!