De Apple fanboy, part deux.

Ik moet zeggen dat ik vannacht aangenaam verrast was. Op mijn blog, nog geen week oud en al een post met 5 reacties. Ik heb schijnbaar een paar mensen op hun maatje 46 getrapt met mijn mening over Apple fanboys. Om eerlijk te zijn verrassen de reacties mij niet en bevestigen ze mijn vorige post ook wel.

Wat in ieder geval blijkt is dat fanboys een gebrek aan gevoel voor humor en sarcasme hebben. Net als Rutger de Quay die in zijn column op iphoneclub.nl een behoorlijk portie sarcasme toonde heb ik mijn opmerkingen over hem laten druipen van het sarcasme. Maar de kunst van het tussen de regels door lezen schijnt aan de gemiddelde fanboy niet te zijn besteed. Het enige wat ik lees is dat ik wel geen grote fan van Apple ben maar dat mijn blog “doorspekt” is met Apple, dat ik jaloers ben op Rutger (die ik verder, net als zijn blog helemaal niet ken), dat mijn taalgebruik schijnbaar te wensen over laat en dat men niet snapt wat ik op iphoneclub.nl moet, want ik ben schijnbaar een ongelovige, niet ingewijd in de Apple cult.

Het lijkt dat deze reaguurders mij kennen, met de nadruk op lijkt. Want in tegenstelling tot wat Jan Staak denkt werk ik nog voor Microsoft nog voor HTC en al zeer zeker niet voor ASUS alhoewel ik de laatste twee merken wel heel erg hoog in het vaandel heb staan. Maar ik zal de reaguursels maar even laten voor wat ze zijn. Voor mij zijn ze amusant en behoorlijk bevestigend.

Om even een en ander uit de wereld te helpen. Ik heb (buiten de Iphone) geen hekel aan Apple producten. Tot op zekere hoogte vindt ik ze briljant en ik ben wel zeker geïnteresseerd  in de techniek. Ik zal ze alleen niet kopen omdat ze naar mijn mening overrated, overhyped en overpriced zijn en ze mij op regelmatige basis door Apple fanboys, op manier die de Jehova’s getuigen niet zou misstaan, worden opgedrongen.

Ongevoelig voor duidelijke argumenten blijven ze maar doorjanken over hoe goed Apple wel niet is. En wee je gebeente als je ook maar durft te hinten dat je de voorkeur geeft aan een DELL, HP of Toshiba laptop met Ubuntu 10.04 (Kijk Jan, ik gebruik dus weinig tot geen microsoft producten). Dan is de wereld te klein en krijg ik het gevoel dat ik maar een kamer moet huren naast die van Jack de Vries in een zwaar beveiligde kazerne. Stel je toch voor dat er ineens hakbars van de Apple-Qaeda voor de deur staan die mijn Ubuntu pc, laptop en netbook op willen blazen. (Voor reguurders van gisteren, does the word sarcasm ring a bell)

Ik ga lekker op de bank voor de TV hangen met mijn Ubuntu netbookje, eens kijken of ik nog wat amusant Apple leesvoer kan vinden, op iphoneclub.nl of zo. En speciaal voor de Apple horror liefhebbers nog even een kort momentje gruwel en griezel tijd. Wel rustig slapen he. Denk maar zo, het zijn maar Apple hatende ongelovigen.

1 reactie

 • At 2010.05.12 10:37, Jan Staak mekkerde:

  Helaas, ik dacht dat we er wel klaar mee zouden zijn. Maar gelukkig toch een mooie blog.

  Ubuntu is een schitterend besturingssysteem wat op alle server draait waar ik mee werk.

  Het enige wat mij dwars zat aan jou vorige ‘blog’ was dat je iemand persoonlijk aanvalt op zijn ‘lifestyle’.

  Bedankt voor je mooi afgemeten reactie.

  Jammer wel dat je in je blog schrijft dat je geen applehater bent, maar toch een schitterend filmpje plaats onder je blog. Dat zet je echt in goed daglicht. En laat je ook geloofwaardig overkomen.

  Laat ik vooropstellen, ik geniet van elke blog die ik lees, ook die van jou. En vindt het knap dat er een uitgebreide part deux is geschreven.

  Gelukkig kennen wij elkaar helemaal niet. Het zijn slechts aannames die gedaan worden, om enige steun te bieden aan iemand die op een leuke manier een verhaal brengt.

  Jan Staak