Brief uit het asiel.

Lieve Pappa en Mamma, ik ben vandaag gestorven. Jullie waren me zat en… brachten me naar een asiel.Dat was overvol en ik trok het ongelukkige nummer Nu lig ik in een zwarte zak op de vuilverbranding. Een andere puppy, zal de amper gebruikte riem krijgen die jullie achtergelaten hebben.Mijn halsband was te vies en te klein, maar de dame nam hem af voordat ze me naar …de Regenboog Brug zond.

Zou ik er nog steeds zijn geweest als ik niet op je schoen had gekauwd? Ik wist niet wat het was, maar het was van leer en het lag op de grond. Ik was alleen maar aan het spelen en jullie waren puppy speeltjes voor mij vergeten.

Zou ik nog steeds thuis zijn als ik zindelijk was geweest? Mijn neus erin wrijven zorgde er alleen voor dat ik me schaamde dat ik plassen moest. Er zijn boeken en hondentrainers die jullie geleerd zouden hebben om mij bij te brengen wanneer ik naar de deur moest gaan.

 

Zou ik nog steeds thuis zijn geweest als ik geen vlooien in huis had gebracht? Zonder anti-vlooienmiddel kon ik ze niet van me afkrijgen nadat jullie me dagenlang in de tuin hadden gelaten.

Zou ik nog steeds thuis zijn als ik niet geblaft had? Ik zei alleen maar: ik ben bang, ik ben eenzaam, ik ben hier, ik wil je beste vriend zijn.

Zou ik nog steeds thuis zijn als ik jullie gelukkig had gemaakt? Door me te slaan heb ik niet kunne

n leren op welke manier ik dat kon doen. Zou ik nog steeds thuis zijn als jullie de moeite hadden genomen om voor me te zorgen en me manieren te leren?

Jullie hebben na ongeveer de eerste week geen aandacht meer aan me besteed, maar ik heb al die tijd gewacht tot jullie van me zouden gaan houden

Ik ben vandaag gestorven.

Veel liefs van jullie puppy.

Ik ben niet de auteur van dit stukje en originele de auteur voegde het volgende toe:

Als “Puppy’s laatste woorden” tranen in je ogen heeft gebracht tijdens het lezen, net zoals het dat bij mij deed toen ik het schreef, dan komt dat omdat het een verhaal is dat opgaat voor miljoenen voormalig huisdiereigenaren die ieder jaar hun dieren naar een asiel brengen. Gebruik het om mensen voor te lichten, op je website, in nieuwsbrieven, in asielen en dierenartspraktijken op het bulletinboard. Vertel het publiek dat de beslissing om een dier op te nemen in de familie een belangrijke beslissing is voor het leven, dat dieren liefde en goede zorg verdienen en dat het vinden van een nieuw thuis, indien nodig, valt onder de eigen verantwoordelijkheid. Ieder leven is kostbaar