Bijna 2018

Het is oudjaarsdag. Nog een paar uurtjes en we sluiten weer een jaar af. Weer een jaartje verder, weer een jaartje ouder. Een goede tijd om eens een en ander goed te overdenken Nog krap twee maanden en ik wordt 50 en wijsheid komt met de jaren heeft een wijs man mij ooit verteld. Toen de beste man mij dat vertelde nam ik het voor kennisgeving aan. Maar mischien had ie toch wel gelijk.

 

Ik was ergens in de  twintig, had lang haar, een (toen) stoere tattoo, ik reed motor en had schijt aan de hele wereld. Ik kan me nu goed voorstellen dat mijn ouders dagen hadden dat ze zich afvroegen waar ze hadden gefaald in mijn opvoeding.

Ja, ik voelde mij in die tijd een regelrechte badass. Achteraf gezien was ik dat natuurlijk niet en heb ik mij in die tijd regelmatig als een, hoe zal ik het zeggen, volslagen debiel gedragen. Ik zal verder niet ingaan op alle domme stunts die ik heb uitgehaald en laat ik het er maar op houden dat ik mensen daarmee regelmatig behoorlijk op de ziel heb getrapt. Als absoluut dieptepunt liet ik iedereen thuis vallen als een baksteen en verkaste naar Arnhem waar ik onder invloed van mijn toenmalige vriendin het contact met iedereen verbrak.

Dat is nu zo’n 20 jaar geleden en in die tijd is heel veel gebeurd. Na een achtbaan relatie die na 17 jaar rampzalig eindigde en waarvan ik nu nog de financiële puinhoop aan het ruimen ben en gevolgd door een korte tijd van dakloosheid (waar u hier over kunt lezen) woon ik nu alweer 3 jaar in mijn eigen stulpje op de Geitenkamp in Arnhem, heb een hele lieve vriendin waarvan ik me nu nog steeds afvraag waar ik haar aan heb verdiend en ben bezig mijn leven weer op te pakken.  Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten en 3e graad brandwonden hebben nou eenmaal een tijdje nodig om te helen.

Maar nu?  Ga ik sorry zeggen tegen al die mensen die ik ten onrechte op de ziel heb getrapt? Ga ik sorry zeggen tegen al die mensen die ik als een baksteen heb laten vallen? Neh. Na 20 jaar lijkt me dat vrij zinloos en ik denk niet echt dat mensen na 20 jaar op mijn excuses zitten te wachten. En dus gaan we maar weer vooruit, met frisse moed het nieuwe jaar in zonder al te veel achterom te kijken. Een dag per jaar terug kijken vind ik wel genoeg. Zo blijven er 364 dagen over om vooruit te kijken.

En dus, vanuit the BOFH HQ waar de oliebollen, bubbels en Gentleman Jack al klaar staan wens ik u allen een….

Fantastisch, Leuk, Lief en voorspoedig 2018.